zondag 14 augustus 2011

De komende weken top trailrunning events

imageDe komende weken wordt het een drukke tijd voor mensen die Trailrunning een warm hart toe dragen.

20 augustus staat de Mountainman op het programma. Dit is een marathon of een ultra over 80 kilometer van Engelberg via Hasliberg naar de Piliatus.

Het is pas de tweede keer voor dit evenement, maar heeft zich snel een plaats weten te verschaffen in de Ultra/bergloop wereld. Ik zag dat er geen Nederlanders meedoen.

Op 26 augustus staat de UTMB op het programma, de koningsafstand 166 kilometer en 9500 hoogtemeters. De wedstrijd start en finished in Chamonix na een rondje om het Mont Blanc massief. Vorig jaar werd deze wedstrijd gestopt na 30 kilometer, vanwege slecht weer en gevaar voor de lopers. Verder zijn er ook nog de CCC, 98 kilometer met 5600 hoogtemeter, en de TDS, 110 kilometer met 7200 hoogtemeters. Is echt een top evenement en de top van de berglopers/trailrunners willen hier winnen. Kilian Jornet, de huidige recordhouder, zal er ook weer bij zijn. Ook doen er aardig wat Nederlanders mee aan de verschillende afstanden, waaronder Jolanda Linschooten, die aan de TDS meedoet.

Wordt leuk om net als vorig jaar de livetracker bij te houden

De week erna op 3 september gaat de Goretex Transalpine run, ook wel bekend als de TAR, van start. Dit is een meerdaagse etappe wedstrijd van Oberstdorf in Duitsland naar Latsch in Italie. Er wordt gelopen in duo’s. Dit vind ik echt een wedstrijd die tot de verbeelding spreekt.

Ook dit jaar doen er weer aardig wat Nederlanders mee. ondermeer de mannen achter MudSweatTrails, Marc Weening en Patrick Franken, doen mee, als Team Salamon NL/MST #232, maar ook uit Utrecht doet er een team mee, From Utrecht with Love. En uit Apeldoorn vaardigt AV34 weer 3 teams af.  Voor alle deelnemende teams kan je hier kijken.

Het wordt dus weer leuk de komende tijd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten