dinsdag 8 mei 2012

Trainingsweek in Tjechie en wat er vooraf ging.

Afgelopen week zijn Herwin en ik met de famiilies wederom naar Tjechie getogen. Hoofddoel was om mee te helpen met een verhuizing. Nou dat is gelukt.

Naast verhuizen hebben we ook nog heel wat kunnen lopen. Ondanks het erg warme weer hebben we 80 kilometer kunnen lopen. In dit deel van Tjechie is geen meter vlak, dus goede voorbereiding voor de Marathon du Mont Blanc op 1 juli in Chamonix.

De laatste duurloop was er een van 32 kilometer. We waren erg vroeg gestart om niet de hele dag bezig te zijn. Was een mooie route, voor het grootste deel door Oostenrijk, en een avontuurlijke grens passage terug naar Tjechie.

Wat er vooraf ging

En wat heb ik dan daarvoor allemaal uitgespookt? In februari zijn we nog een week naar Lanzarote geweest. Weer was er erg lekker en een vulkaan in de achtertuin, dus ideale omstandigheden voor een paar lekkere duurloopjes. Ook de duurloop naar Papagayo beach was erg leuk, met wat steile klimmetjes er tussendoor.

Daarna heb ik Dorine begeleid bij haar eerste halve marathon. Haar debuut vond plaats tijdens de Halve tijdens de 3Bergenloop op zaterdag 3 maart. Was een erg gaaf parkoers, voornamelijk door het bos. Dus een soort cross van 21 km. Schema was 2 uur, vlak werd het schema, net iets boven de 2 uur gefinished, 2.01. Tevreden.

Daarna lekker door kunnen trainen, niet zoveel als vorig jaar. Heb toch steeds dat mijn conditie veel beter is dan vorig jaar. Ben blijkbaar veel beter uit 2011 gekomen dan het jaar ervoor.

In maart nog voor werk naar Antwerpen en Gelsenkirchen geweest om een presentatie te geven. Ter plaatse ook nog kunnen lopen, niet lange afstanden maar wel gelopen.

Volgende stop was de halve van Utrecht op 2de paasdag. Eerste plan was om te hazen voor de Runnersworld voor een tijd van 2 uur, maar was geen ballon meer te vinden.

Snel plannen bij stellen en lekker gaan lopen en samen met Dorine regen en wind getrotseerd en tevreden naar een 1.53 gelopen. Helemaal gelukkig. Herstel gaat moeiteloos en kan de rest van de week lekker doortrainen. Afstanden gaan langzaam verder omhoog.

In het weekend van de Rotterdam Marathon had ik het plan om een keer een langzame duurloop te doen. Soms best lastig om langzaam te lopen. Deze ging heel erg lekker, via Harmelen en Vleuten terug naar huis en na ongeveer 23 km terug naar huis gegaan, vanwege een andere afspraak. Had het gevoel dat er nog wel wat kilometers bij hadden gekund. Geeft een boost.

 

En nu verder naar de Marathon du Mont Blanc

Nu proberen dit vast te houden. Deze week even iets gas terug na afgelopen zwaren week. Maar komend weekend ben ik van plan om weer een lange duurloop te doen, tussen 20 en 30 kilometer.

Traditie getrouw wordt er tijdens Hemelsvaart en Pinksteren veel gelopen op de Veluwe. Dus dit jaar ook weer.

En de week na Pinksteren gaan Herwin naar de Ardennen om daar deel te nemen aan de Trail de Roche de Ardenne, 35 kilometer lang. Gaan proberen te genieten van onze eerste kennismaking met de trails in de Ardennen. Verder in juni nog een 30+ duurloop in de buurt en dan gas terug nemen.

En dat komt goed uit, want in juni ga ik voor mijn werk ook nag naar Dortmund en Milaan. En dan moet het gebeuren in Chamonix en omgeving. Heb er enorm zin in.

Wat ik al eerder schreef, maak momenteel minder kilometers maar heb het gevoel er beter voor te staan. In Chamonix zal blijken of mijn gevoel een goed gevoel was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten